суботу, 18 березня 2017 р.

                                                     

    З Україною в серці

13 березня 2017 року, у перед день Дня добровольця, у нашій школі відбувся урок мужності. Цей захід, який проходить  у формі ток-шоу, є улюбленим, тому що ми маємо змогу спілкуватися з запоріжцями-непересічними особистостями.  Цього дня учні 8А класу презентували книгу В.Михайлова "З Україною в серці", яка містить 25 історій про запорожців-захисників сувернітету і незалежності України. Зі сторінок книги ми дізналися непросту історію Андрія Дячка, який розповів про найтяжчі дні України в 2014 році. Найболючишим моментом його історії початку бойових дій, стала загибель командира - юного Вані Гутника-Залужного. Нестримючи сліз, ми слухали звернення дідуся Івана до своїх побратимів - ветеранів Великої Вітчизняної Війни.
   Справжднім дотиком до тих страшних подій стали розповіді наших гостей: Тарана Олександра Федоровича, Цісельського Сергія Володимировича та Святослава-Андрія Грушевського.
   Із перших уст ми почули про перший бій, про перші втрати, важкі поранення. Незважаючи на наслідки поранення(жоден із бійців не може працювати через інвалідність), ці мужні люди не опускають руки і ведуть активну громадську діяльність. Вони з оптимізмом будують плани на завтра, готові розбудувати по-справждньому нашу державуі шкодують лише про одне: для них закрита дорога назад, у свій батальйон.
Багато думок і переживань залишила зустріч наших учнів із добровольцями.
Дякуємо Вам, рідненькі, за мир...                                                    Яременко Оксана

                                                                                                  

3 коментарі:

  1. Ми щиро вдячні нашим гостям, які пройшли страшну війну, а сьогодні зайняли активну громадянську позицію, ставши справжніми вихователями юного покоління. Тож маємо надію, що подібні виховні заходи посіють в душі учнів зерна поваги до славних земляків, а разом з тим, зійдуть і перші паростки шани та любові до рідної землі, що й називається патріотизмом.

    ВідповістиВидалити
  2. Долучення до волонтерства - це важливий та свідомий крок у житті 9 А класу. Молодці.

    ВідповістиВидалити
  3. Волонтёрство - это очень важное и нужное направление в работе с подростками, оно учит нас отдавать людям частичку души, делиться своей добротой и любовью. Я считаю, что волонтёрство помогает воспитывать подрастающее поколение неравнодушным к чужим проблемам, а это в наше время очень важно

    ВідповістиВидалити